12. Tor-túra: fedél nélkül

A világvégét váró Tor-túrát természetesen 13-an töltöttük fedél nélkül:
 • Csapatunkba kerüléshez alapfeltétel volt, hogy az illető hajléktalan rendelkezzen érvényes hivatalos fedél nélkül terjesztő igazolvánnyal, a Tor-túra hivatalos bélyegzőjével ellátva. (Ezen kívül előnynek számított a diploma, a nyelvtudás, a zeneismeret és a mobiltelefon is)

  Az állomásokon csekély ellenszolgáltatásért (pontok) cserébe zenéltünk (induló), és saját készítésű országos lapunkat osztogattuk (fedél nélkül).


  fedél nélkül tartalomjegyzék

 • Itt a világvége
 • Fedél nélkül a világ végén (induló)
 • Nehezen igazoltatható repülő objektum
 • A lakosság segítségét kérjük!
 • Erkölcsi fertő
 • Fedeletlen lehetsz, de lelked szennyes ne legyen!  fedél nélkül logo
  Utolsó évfolyam, utolsó szám

  Az újság ingyenes
  Az érte adott pontok a csapat megélhetését segítik!

  Itt a világvége!

  Megbízható hírek szerint október 9-én véget ér a világ. Mindössze 3 nappal azután, hogy végre koccinthatnánk sörrel (ha lenne rá pénzünk). Így aztán kárba vész a sok pénz, amit a cégek (ahelyett, hogy a hajléktalanokat segítenék) a 2000. év probléma megoldására fordítottak. Ugyanis a 2000. év elmarad! Úgy döntöttünk, mi is alkalmazkodunk a helyzethez, és ennek megfelelően több Fedél Nélkül kiadását nem tervezzük. Bár egyes tudósok azt mondják, hogy ha az emberiség sikeresen túlélte már az Y0K és Y1K problémát, nem okozhat gondot neki a jelenlegi helyzet túlélése sem. Mi mindenesetre figyeljünk, nehogy véletlenül lemaradjunk az eseményekről! A hírek szerint a világvége a legszebb látványt Budapesten a Hármashatár-hegy környékéről nyújtja majd. Emiatt az említett helyen várhatóan többszáz ember fogja a napot fedél nélkül tölteni. A világvége oka –mint megtudtuk– földrengés, árvíz, szökőár, tornádó, atomháború, vulkánkitörés, meteor-becsapódás és Windows2000 lesz.

  Fedél nélkül a világ végén

  Fedél nélkül ha maradnál
  Szállásodat heten lakják
  Egy, aki csak folyton iszik
  Egy, ki parkban padon alszik
  Egy, ki a segélyt kutatja
  Egy, ki zenélne, ha tudna
  Egy, ki testét adja bérbe
  Egy, kit skinhead boncol élve
  S ha van még lakásod, te szemét
  A hetedik te magad légy!

  Három napja nem ettem már, s inni is csak faszeszt
  Ha a világnak mindjárt vége, addig kibírom ezt
  –Gyere el a Tor-túrára, sült malac lesz vacsorára
         Éhesen és koszosan a Tor-turára megyünk
  S ha nem nyerünk malacot,
  (majd) szivatóbiztost eszünk

  A világnak ha mindjárt vége
  Hét legyen, ki pusztul véle
  Egy ki szentképekkel koldul
  Egy, ki „Fedél Nélkül”-t árul
  Egy akinek lába nincsen
  Egy, ki tanít - szinte ingyen
  Egy, ki a zsebekben nyúlkál
  Egy ki a kukában turkál
  De világ nélkül mondd mire mégy
  A hetedik te magad légy!

  Nehezen igazoltatható repülő objektum

  Október 7-én a Kristóf téren különös jelenségre lett figyelmes G. Zoltán hajléktalan. A nehezen azonosítható repülő objektum (DIFO) egy seprűnek látszó tárgyon lovagolva repült körbe-körbe. A jelenség nem tartott sokáig, mert hamarosan megjelent a helyszínen a rendőrség griffmadaras osztaga, és rövid üldözés után leszállásra kényszerítette a DIFO-t. A még mindig azonosítatlan, de most már sétáló objektum (UWO) meglehetősen furcsán viselkedett. A magyar „törülköző” szóra igen emlékeztető artikulátlan hangokat adott ki magából, miközben az őt körülvevő rendőrök táskájába próbált belenyúlni. Viselkedése azért is különösen érthetetlen, mivel a terjengő szagok szerint feltételezhetően az utóbbi egy-két évben nem volt dolga az említett textiláruval. A rendőrség végül leteperte (ULO –nem ÜLŐ!), igazoltatta, és Y2K-kompatibilis számítógépes azonosító rendszere segítségével azonosította az objektumot (IFO –amint szabadlábra kerül). A rendőrség a szabálysértőt teherautóval szállította el (IFA). Az objektum verbálisan fejezte ki erős nemtetszését (LFS). Mint megtudtuk, az illető H. Gábor hajléktalan, volt középiskolai tanár, aki fizetését ezzel a produkcióval kívánta kiegészíteni.

        

  A lakosság segítségét kérjük!

  1900. szeptember 2-án (pár hónappal valamelyik világvége után) ismeretlen tettes aljas módon elvágta T. Gábor hajléktalan (ismertebb nevén mindannyiunk Vadásza) életútját. Mint szemtanuk leírták, a tettes egy hegycsúcson támadt védtelen áldozatára. Rövid szóváltás támadt közöttük a vektorszámítás témaköréből. Fültanuk elmondása szerint olyan ősi káromkodások hangzottak el, mint „div-grad-laplasz”. A vita végén a tettes megvágta áldozatát. Fegyvere egy 16 cm pengehosszúságú golyóstoll volt. Kérjük, aki az esetről többet tud, vagy a fantomkép alapján felismerni véli a tettest, értesítse bármelyik aluljáróba kihelyezett emberünket!

  Az áldozat fényképe
      
  Az elkövető fantomképe

  Erkölcsi fertő

  Tudósítónk szeptember elején a Bölcsész–fizikus gólyatáborban járt a Zemplénben. Hajléktalanként gyorsan sikerült elvegyülnie a társaságban. Bár egy-két veszélyes helyzet akadt. Feltűnést keltett tisztasági mániája, amikor hét vége felé megemlítette, hogy fürödni szeretne. S igen furcsán néztek rá akkor is, amikor este énekléskor a tábortűznél egy kalapot helyezett el a földön. A kajával viszont kifejezetten elégedett volt: azt mondta, alig volt rosszabb, mint amihez itthon az aluljáróban szokott. Egy felháborodott bölcsészlány szavait idézve úgy foglalta össze röviden a tábort, hogy egy „erkölcsi fertő” volt. Bár ez az elnevezés kissé csalóka, ugyanis erkölcsről szó sem volt (A képeken a táborban szokásos tisztálkodási módszereket láthatjuk)

  Erkolcs?
      
  Fertő

  Fedeletlen lehetsz, de lelked szennyes ne legyen!

  MESE-EMBER
  Hely: telep Pestnek keletre, Debrecen felett.
  Emberek serege fekete lepelben, mert egy ember lelke ellebegett. Ezen temetett ember esete e mese.
  Este ment egy helyre, mely fedele (egy meg egy meg egyszer).
  (De) fejbe rezes szekerce (egyszer), kettes penge mellbe be (egyszer, zeneemberek kezdhettek!).
  (zene)
  Ember lelke lebeg felfele... Menne mennybe, de reteszes szerkezet ezt nem engedte...

  ELVESZETT EMBER
  Engedjetek be!

  SZENT EMBER
  Ember! Nem engedhetlek be. Lelked szennyes fekete. Kezemben ezer meg ezer nemtelen, becstelen tetted jegyzete. Mely esetben eme tettek negyvenkettede sem lenne, lelked mennybe mehetne. De rengeteg helytelen cselekedetedet nem feledhetem. Lelked helye lent lesz kegyetlen helyen. Fekete emberek lesznek melletted. Perzselnek, perzselnek, s te meggebedsz. S nem ment meg kettes ezred megjelente, s MS rendszerek veszte sem.

  ELVESZETT EMBER
  He-he. Ez eset velem nem lesz. Vettem remek szert, mely megment. Beveszem.

  MESE-EMBER
  Percek telnek, s ember kettedszer megy szent emberhez.

  ELVESZETT EMBER
  Kedves szent ember! Eressz be! Rendes ember lettem. Ezer becstelen tettemet megvetem. Reggel-este szent zengzeteket zengek.

  SZENT EMBER
  Ember! Ez lehetetlen! Lelked nem-fekete. Lelked szende, esetlen, becses, s kegyes. Gyere be!

  ELVESZETT EMBER
  He-he. Bevette!

  MESE-EMBER
  Vegye be kend! S lelked nem kell perzselned, kegyelmet nem kell esdekelned. Lelked teljesen szennytelen lesz. Eme szert megveheted, s nem kell recept sem.

  E szer egyes esetben esetleg veszedelmes lehet? Keresse meg embert mely kezel (esetleg receptes embert), s lesz felelet!

  << Hivatalos Tor-túra honlap